Proiectul Strengthening-up civic skills for students in order to promote diversity and tolerance in schools – DEMOCRATIC TOGETHER

În perioada Mai-Decembrie 2019, la Colegiul Național „Emil Racoviță” se desfășoară un proiect local, PUTEREA DEMOCRAȚIEI, rezultat al Proiectului DEMOCRATIC TOGETHER, al Centrului Municipiului de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE), cu finanțare prin Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor (ESAYEP), 2014-2021.

Proiectul DEMOCRATIC TOGETHER se desfășoară în 24 unități școlare la nivelul Municipiului București și își propune să informeze peste 700 părinți și peste 2400 elevi despre nevoia respectării drepturilor omului în școală și în comunitate.

Proiectul își dorește să constituie o bună practică în ceea ce privește: formarea conștiinței referitoare la egalitatea de șanse în școală și comunitate, schimbarea percepțiilor privind integrarea copiilor cu CES în situații de conflict și intoleranță, colaborarea și cooperarea între elevi, indiferent de statut socio-economic, etnie, rasă, capacități, abilități, talente.

La Colegiul Național „Emil Racoviță”, peste 100 elevi și 30 părinți vor participa la activități de promovare a diversității derulate de echipe de cadre didactice împreună cu profesorul consilier școlar.

Activitățile proiectului:

 1. Democrația pe înțelesul tuturor
 2. Fără discriminare în școala mea!
 3. Diferiți, dar egali!
 4. Democrația în școala mea
 5. Despre democrație și altfel – flashmob

Acestea urmăresc:

 • respectarea valorilor democrației;
 • promovarea dialogului;
 • evitarea/ prevenirea discriminărilor de orice fel;
 • respectarea drepturilor omului;
 • celebrarea diversității;
 • promovarea demnității umane;
 • acordarea de șanse egale;
 • implicarea în acțiuni care valorizează integrarea și colaborarea.

Una dintre activitățile proiectului, Fără discriminare în școala mea, s-a desfășurat în luna iunie 2019 și s-a constituit într-un eveniment comunitar de succes, mai ales prin mesajele pro-democrație pe care copiii au ales să le împărtășească și cu care au decorat școala.

Proiectul DEMOCRATIC TOGETHER este derulat prin Programul EDUCATION, SCHOLARSHIPS, APPRENTICESHIPS AND YOUTH ENTREPRENEURSHIP PROGRAMME-2014-2021, cu finanțare prin Granturile SEE și norvegiene


Informații despre proiect găsiți și pe pagina:

https://www.facebook.com/Democratic-Together-605663966581306/