Proiectul 4TheFuture

Pe 16 decembrie 2021, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, s-a desfasurat finala Competitiei Lider European aflata la a unsprazecea editie.

Colegiul National “Emil Racovita”, Bucuresti prin proiectul “Puntea Generatiilor” s-a pozitionat pe locul al 2-lea fiind reprezentat de echipa 4TheFuture alcatuita din elevii:

  • Gigiu Alexia- clasa a X-a A
  • Jugureanu Iris Ioana- clasa a X-a A
  • Bratu David Andrei- clasa a XI-a A
  • Ghile Dragos- clasa a XI-a A

profesor coordonator: Lupu Cristina Alexandra

Ce este Lider European?

  • O competitie care isi propune sa dezvolte abilitatile de leadership si de vorbire in public ale elevilor de liceu, spiritul de echipa si capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra impreuna in beneficiul comunitatii lor.
  • Obiectivul concursului este de a spori si consolida spiritul Uniunii Europene in randul tinerilor, in contextul activitatilor legate de valorile si temele europene.

Problema identificata: vulnerabilitatea persoanelor varstnice si singure din comunitatea noastra.

Solutie propusa: program de voluntariat in parteneriat cu Asezamantul Social pentru Persoane Varstnice al Manastirii Christiana.

Activitati desfasurate in cadrul proiectului: realizarea de obiecte ornamentale din materiale reciclabile cu specific de iarna pentru Craciun, filmare de videoclipuri cu miscari fizice usoare pentru seniori, organizarea in holul Colegiului a targului ”Cadouri din inima”, colind virtual, strangere de donatii.

Premiul si donatiile obtinute au fost folosite pentru a achizitiona Asezamantului obiecte de stricta necesitate.

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”4TheFuture”]